Tweede editie CompuStore MTB Streetrace in Staphorst is doorslaand succes

„We zijn erg blij met het verloop van deze wedstrijddag. De sfeer zat er goed in en het was lekker weer. We kijken nu al uit naar volgend jaar”, aldus Klaasje van der Haar. Namens de organisatie keek ze zaterdag met trots terug op de tweede editie van de CompuStore MTB Streetrace in Staphorst. Op en rond evenemententerrein De Tippe reden zaterdagmiddag ruim 225 deelnemers over een vernieuwd parcours, met hindernissen, trappetjes en het nodige bochtenwerk.

Werner Vos rijdt hier nog vooraan. Achter hem de latere winnaar Lars van Ark, die optimaal profiteerde van materiaalpech van Vos.

Werner Vos rijdt hier nog vooraan. Achter hem de latere winnaar Lars van Ark, die optimaal profiteerde van materiaalpech van Vos. Foto: Leo de Harder

De wedstrijd in Staphorst gold als opening van de MTB Streetrace Competitie Noord-Oost Nederland. Dit is een serie van mountainbikewedstrijden die plaatsvinden in dorpen in het noordoosten van Nederland. Na Staphorst volgen nog Nijeveen, Ruinerwold, Ruinen, de Wijk, Oldebroek en Norg (finale).