Tweedeklasser FC Meppel blijft hekkensluiter na nipte thuisnederlaag tegen De Zweef

Remco van Keulen (rechts) vecht een verbeten duel uit met een opponent van De Zweef.

Remco van Keulen (rechts) vecht een verbeten duel uit met een opponent van De Zweef. Foto: Gert Ribberink

Er moet wel een heel groot wonder gebeuren, wil FC Meppel volgend seizoen nog in de tweede klasse voetballen. In een onderling duel met een van de naaste concurrenten, De Zweef uit Nijverdal, verloren de groen-witten zaterdagmiddag thuis met 0-1.

Op die uitslag was in voetballend opzicht van alles aan te merken, want FC Meppel voerde de boventoon in deze wedstrijd. Wat kansen betreft kwamen de drie punten wel op de juiste plaats terecht, want FC-doelman Erik Kampherbeek hield zijn team na de pauze met een viertal fantastische reddingen op de been.

Zondagsschot

Nét dat ene zondagsschot van Tom Heuver, vlak voor rust, zag de keeper ongelukkig via zijn vuisten en binnenkant paal binnenvallen. In de slotfase speelde FC Meppel alles of niets. Het kreeg twee goede scoringskansen, maar ook De Zweef-doelman Mark Klein Boonschate wist niet van wijken.

Op de ranglijst veranderde er trouwens niets qua onderlinge verschillen, want de overige concurrenten onder in de oostelijke 2de klasse J verloren deze zaterdag eveneens.