Tweedeklasser FC Meppel blijft in zwaar weer

Wiebe de Jong van FC Meppel probeert het schot van PH'er Niek Manders te blokken, maar verandert daardoor de bal van richting zodat keeper Erik Kampherbeek kansloos is: 0-1.

Wiebe de Jong van FC Meppel probeert het schot van PH'er Niek Manders te blokken, maar verandert daardoor de bal van richting zodat keeper Erik Kampherbeek kansloos is: 0-1. Foto: Gert Ribberink

FC Meppel dacht zaterdagmiddag een goede slag te kunnen slaan met een thuiszege op PH uit Almelo. Winst was immers een must voor de groen-witten, die strijden tegen degradatie. Onder erbarmelijke omstandigheden verloren de Meppelers echter met 1-3 en doordat Enter Vooruit ook nog eens won, is FC Meppel weer de rode lantaarndrager in de oostelijke 2de klasse J.

Op het zeer moeilijk te bespelen hoofdveld trad FC Meppel aan tegen PH. De Twenten waren voor rust de betere ploeg met de wind tegen en namen verdiend een voorsprong via debutant Niek Manders: 0-1. Even leek FC Meppel een grotere achterstand op te lopen, maar het herpakte zich en kwam zelfs op gelijke hoogte. Hugo Bisschop maakte op fraaie wijze de 1-1 en zette daarmee zijn ploeg op het juiste spoor.

Voortreffelijke doelman

Na rust greep FC Meppel het initiatief en zocht het nadrukkelijk naar een voorsprong. Het kreeg kansen via Pim ter Voorde en Hugo Bisschop, maar stuitte op de voortreffelijke doelman Jeroen Reefman van PH. De bezoekers lieten zich aanvallend nauwelijks zien, maar ze scoorden wel uit de eerste de beste kans na de pauze. Niek Manders luisterde zijn debuut op met een tweede treffer: hij ontsnapte aan de aandacht van de Meppeler defensie en stiftte de 1-2 over doelman Erik Kampherbeek. Toen drie minuten later Abdullah Aykutlu de 1-3 maakte, was het duel beslist. FC Meppel wist ondanks enorme kansen niet tot de aansluitingstreffer te komen en droop teleurgesteld af.