Tweedeklasser FC Meppel boekt belangrijke overwinning op Vroomshoopse Boys

Hugo Bisschop is hier op weg naar de openingstreffer van FC Meppel. Foto: Gert Ribberink

Tweedeklasser FC Meppel heeft zaterdagmiddag een belangrijke thuisoverwinning geboekt op Vroomshoopse Boys. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 2-1 voor de groen-witten, die daardoor de laatste plaats op de ranglijst hebben verlaten. Enter Vooruit is nu de hekkensluiter in de oostelijke 2de klasse J.

Deze thuiswedstrijd werd trouwens afgewerkt op het kunstgrasveld van FC Meppel, nadat het met een shovel sneeuwvrij was gemaakt.

Aan elkaar gewaagd

In de heenwedstrijd had Vroomshoopse Boys met 1-0 aan het langste eind getrokken na een gelijkwaardige strijd, en ook deze zaterdag waren de teams aan elkaar gewaagd. Hoewel de bezoekers iets makkelijker voetbalden, was het FC Meppel dat het eerst scoorde. Hugo Bisschop werd in de 19de minuut de diepte in gestuurd en rondde bekwaam af: 1-0. Vroomshoopse Boys was hierna vooral dreigend via standaardsituaties en kwam nog voor de pauze langszij via Levi Aitink. Ook de lat werd nog even geteisterd door een speler van Vroomshoopse Boys en dus mocht FC Meppel blij zijn dat de ruststand 1-1 was.

In de tweede helft verschoof het strijdtoneel steeds meer naar de speelhelft van FC Meppel, maar de thuisploeg bleef gevaar stichten via de omschakeling. Nadat Olaf de Grip en Luca Broers twee grote scoringskansen hadden laten liggen, viel een kwartier voor tijd dan toch de 2-1 dankzij een kopbal van De Grip. Vroomshoopse Boys ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar de defensie van FC Meppel hield stand.

Nieuws

menu