Tweedeklasser FC Meppel weet weer wat winnen is

De vreugde was zaterdagmiddag groot bij FC Meppel, na de 1-2 zege in en op Gramsbergen. Foto: FC Meppel

Na 5 opeenvolgende nederlagen in de competitie heeft tweedeklasser FC Meppel deze zaterdag een zege geboekt. De groen-witten (ditmaal spelend in blauw-wit) wonnen met 1-2 in en van Gramsbergen en komen door deze overwinning op 6 punten, na 7 duels. FC Meppel was voor rust de gevaarlijkste ploeg, maar kon pas halverwege de tweede helft de ban breken. Vanaf dat moment werd het duel open, scoorde Gramsbergen de gelijkmaker, maar was het Hugo Bisschop die in de spectaculaire slotfase FC Meppel de zege bezorgde.

FC Meppel en Gramsbergen hielden elkaar in de eerste helft aardig in evenwicht. De beste kansen waren echter voor de bezoekers, die Remco van Keulen op de keeper zagen stuiten en Hugo Bisschop de paal zagen raken. Bij FC Meppel stond Bouke Scholten trouwens onder de lat - hij verving Erik Kampherbeek, die niet helemaal fit was - en deed dat meer dan prima.

Spectaculair

Na rust brak Luca Broers het duel open, op aangeven van Stijn Koch. Laatstgenoemde knikte een opnieuw ingebrachte corner door op Broers, die de 0-1 in de 67ste minuut binnenfrommelde. Gramsbergen gooide vanaf dat moment de boel open waardoor het duel spectaculair werd, met kansen over en weer. FC Meppel zag Jorn Kremer namens Gramsbergen in de 72ste minuut met een heerlijk afstandsschot 1-1 maken, maar bleef ondanks die tegenslag rustig. Dit resulteerde in de 1-2 van Hugo Bisschop, op aangeven van Broers. Die goal bleek goud waard, want ondanks een slotoffensief van de thuisploeg hield FC Meppel stand en boekte het zo de tweede zege in deze competitie.

Nieuws

menu