Tweedeklasser FC Meppel zakt in defensief opzicht ver door ondergrens

FC Meppel-trainer Jarrisch Keizer. Foto: Orange Pictures

Tweedeklasser FC Meppel is zaterdagmiddag in en tegen Den Ham ver door de ondergrens gezakt. Het verloor met maar liefst 5-0 van een van de naaste concurrenten en zag deze tegenstander bovendien op de ranglijst passeren. De groen-witten zijn hierdoor naar de voorlaatste plaats gezakt in de oostelijke 2de klasse J en verkeren dus in zwaar weer.

FC Meppel kwam al in de 3de minuut op achterstand, na gestuntel in de defensie. Thomas Remmink profiteerde ervan en schoot Den Ham naar 1-0. Joost Veurink was na ruim een kwartier de volgende die gebruikmaakte van de defensieve wanorde bij de onsamenhangend spelende Meppelers en scoorde 2-0. De bezoekers kregen zelf ook wel wat kansen, maar ze haalden hier niets uit en zagen de thuisploeg juist dodelijk zijn in de afwerking. Een benutte penalty van Thomas Remmink en een goal van Luuk Kuiper betekenden een ontluisterende 4-0 ruststand.

Diep in het moeras

Na de pauze probeerde FC Meppel het wel en kreeg het wederom een aantal kansen, maar het faalde opnieuw in de afwerking. Den Ham beperkte zich tot het verdedigen van de ruime marge en prikte nog eenmaal raak. Joost Veurink bepaalde de eindstand op 5-0 en drukte daarmee FC Meppel diep in het moeras.

Trainer Jarrisch Keizer was na afloop zoekende naar woorden: „Wat moet je ervan zeggen? We maken kinderlijke fouten in de defensie en krijgen zelf ook voldoende mogelijkheden, maar als we zó verdedigen als team win je weinig wedstrijden. We moeten allemaal in de spiegel kijken.”

Nieuws

menu