Deelnemers VIOS-volleybaltoernooi in Ruinen werken toe naar de finale van vrijdag

Er werd vorige week al flink gestreden tijdens de voorrondes van het VIOS volleybaltoernooi.

Er werd vorige week al flink gestreden tijdens de voorrondes van het VIOS volleybaltoernooi. Foto: Jans Schulting

Het eerste damesteam werd al kampioen, maar volleybalvereniging VIOS uit Ruinen heeft nog meer te vieren. Vorige week is het traditionele straten- en matenvolleybaltoernooi gestart en dat is voor de veertigste keer. Dinsdag 18 april is de volgende speelavond op weg naar de finale van vrijdag 21 april.

Er doen dit jaar 29 teams mee aan het toernooi. Het gaat om teams uit Ruinen en naaste omgeving, bestaande uit collega’s van een bedrijf, buren uit een straat of gewoon vriendengroepen. Ze luisteren soms naar illustere namen als Stoffer en Blik, Jaap & Co, We halen het NET niet, Remmen is Angst en Hoenkie Plankies.

Volleybalplezier

De voorrondes werden vorige week dinsdag en woensdag gespeeld in zes poules, dinsdag 18 april (morgenavond) is de volgende ronde op weg naar de finale. „Het toernooi staat voor vier avonden volleybalplezier in De Marse in Ruinen.
Uiteraard draait het bij dit spel om de punten. Maar, toch gaat het niet alleen om winnen. Volleybal is bij uitstek een teamsport, waarbij het er ook om gaat om te ervaren hoe het voelt om onderdeel uit te maken van een team. Het gaat om samenspel en samenwerken en niet te vergeten gezelligheid. Om te merken dat je als team ineens meer kunt dan je had gedacht. Hoe je ineens, wellicht met wildvreemden, een team kunt vormen”, laat Eelco Hoekstra van VIOS weten. Met het aantal deelnemende teams van 29 is de organisatie dik tevreden. Een van de laatste toernooien telde maar 18 teams, het record staat nog altijd op 62.