Vanwege blessures lijdt TC Suthwalda z'n eerste verlies in eredivisie

Tim van Terheijden moest zijn enkelspelpartij opgeven, vanwege een te kwetsbare rug.

Tim van Terheijden moest zijn enkelspelpartij opgeven, vanwege een te kwetsbare rug. Gerrit Boer

In het Gelderse Beneden-Leeuwen heeft TC Suthwalda zondag z’n eerste verlies van dit seizoen geleden in de eredivisie voor herenteams. Thuisploeg Lewabo trad aan met onder anderen Igor Sijsling en Thiemo de Bakker. Voeg daarbij het feit dat het team uit Zuidwolde meerdere blessures kende en dat Sander Arends niet op tijd terug kon zijn uit Italië - waar hij op een internationaal toernooi in de finale stond - en het moge duidelijk zijn dat er ditmaal geen winst in zat voor de Drentse formatie.

Boy Westerhof trad aan tegen oudgediende Thiemo de Bakker en hoewel hij in de eerste set eigenlijk ‘bovenliggend’ was, lukte het hem niet om de setwinst binnen te halen; de tweede set was daarna slechts een formaliteit (6-4 en 6-2). Tim van Terheijden moest na 6-2 en een 1-0 achterstand in de tweede set tegen Thijs Boogaard opgeven, vanwege een te kwetsbare rug. Ook Jarno Jans speelde zijn wedstrijd niet uit. Bij 3-0 in de eerste set tegen Igor Sijsling kon ook hij niet verder tennissen. Het laatste enkelspel tussen Sander Jans en Stefan Wauters ging eveneens verloren: 6-4 en 6-2.

Het enige punt

Het eerste dubbelspel tussen Sijsling/Wauters en Tim van Terheijden/Jarno Jans ging vanwege de eerder genoemde blessures ook naar de thuisploeg. Voor het enige punt van Suthwalda tekenden Boy Westerhof en Sander Jans: zij wonnen op knappe wijze met 4-6 en 2-6 van het duo Boogaard/Meijers.

Door de nederlaag zakt Suthwalda naar de tweede plaats, achter Lewabo. Met nog twee wedstrijden te gaan, is het team uit Zuidwolde zo goed als zeker van plaatsing voor de play-offs op 10 en 11 juni, op het eigen tennispark. Volgens teamcaptain Floris Kilian is het team er alles aan gelegen om minimaal als tweede in de competitie te eindigen. Op die manier ontloopt het in de halve finale de nummer 1 en dat is naar alle waarschijnlijkheid Lewabo.