Vernieuwd DOS'46 verliest eerste duel in Korfbal League

Zaalkorfbal Leo de Harder

Delft/Nijeveen - Met een grotendeels vernieuwd team heeft DOS'46 het eerste duel in groep B van de Korfbal League verloren. De Nijveners gingen zaterdag met 27-19 onderuit bij Fortuna/Delta Logistie. DOS'46 keek bij rust al tegen een 12-7 achterstand aan en kon in het tweede bedrijf geen potten meer breken tegen de sterkere thuisploeg. Eline van Veldhuisen werd topscorer bij DOS'46 met 5 treffers.

DOS'46 begon nog wel prima aan dit uitduel en nam tot tweemaal toe de leiding, via Eline van Veldhuisen en Kim Petersen. Na 1-2 nam Fortuna stevig de teugels in handen en liep het via 5 treffers naar een grote 6-2 voorsprong. Die marge bleek gelijk een onoverbrugbare voor de bezoekers, die het gat voor rust zelfs groter zagen worden (10-4) en met een 12-7 achterstand aan de tweede helft moesten beginnen.

Na rust was de eerste treffer voor Fortuna/Delta (13-7) dat het initiatief behield en verder wegliep bij DOS'46. Via 17-9 werd het 20-10 en leek een heel forse nederlaag voor de rood-zwarten in de maak. DOS'46 herstelde zich echter een beetje in de slotfase en kwam terug tot 24-19, enkele minuten voor tijd. In de absolute slotfase stokte het scoren bij DOS'46 en bepaalde de thuisploeg de eindstand met drie treffers op 27-19.

Nieuws

menu