Vierdedivisionist Alcides gaat andermaal onderuit, deze keer in Den Haag

Marnix Jager tekende zondagmiddag voor de enige Alcides-treffer in Den Haag.

Marnix Jager tekende zondagmiddag voor de enige Alcides-treffer in Den Haag. Foto: Daan Prest

Vierdedivisionist Alcides heeft zondag wederom geen punten kunnen toevoegen aan z’n totaal. De Meppelers verloren in Den Haag met 3-1 van HBS, de nummer 2 van de ranglijst.

Het was een wedstrijd als zovele in dit voetbalseizoen. Alcides kon goed meekomen met HBS en kreeg ook kansen, maar kwam onfortuinlijk op achterstand. Een Haagse corner verdween na ruim een kwartier via Leon Kooiker achter Alcides-doelman Xander Jager: 1-0.

Zeker niet de mindere

Na rust kwamen de Meppelers algauw langszij. Nick Kuiper gaf de voorzet, Milan Ronkes verlengde en Marnix Jager kopte de bal binnen: 1-1. De wedstrijd in Den Haag kon vervolgens alle kanten op en Alcides was zeker niet de mindere, maar het kwam na ruim 80 minuten wel weer op achterstand toen Sieb Verheul met nogal wat geluk scoorde: 2-1. Toen Fabian Hilpert vlak voor tijd de 3-1 maakte, was het Meppeler verzet gebroken. In de slotfase stopte Xander Jager nog een strafschop.

Het betekende de zevende nederlaag op rij, Alcides blijft hierdoor voorlaatste in de 4de divisie A en wacht nog vijf duels om het vege lijf te redden.