Vierdedivisionist Alcides kan na thuiszege op RKVV Velsen naar boven kijken

Alcides viert de openingstreffer van Nick Kuiper. Foto: Daan Prest

Alcides kan naar boven kijken in de vierde divisie. ‘Supersub’ Milan Ronkes maakte zondagmiddag de winnende treffer voor de Meppelers, op eigen veld tegen RKVV Velsen: 2-1. „Een echte spitsengoal”, zo gaf de spits met een grote grijns zijn doelpunt als titel mee. De goal in de 70ste minuut kwam namelijk nogal gelukkig tot stand, nadat medespeler Jeroen Westerbeek een half mislukt schot en daarmee een beslissende ‘assist’ had afgeleverd.

Voor rust was Alcides de bovenliggende partij en bleek bij tegenstoten andermaal dat keeper Xander Jager momenteel in een blakende vorm steekt. De thuisploeg kreeg de eerste scoringskans via Jasper Strijker. Hij stuitte echter (letterlijk) op de goede Velsen-doelman Sersinio Profijt. Daarna trad Alcides-sluitpost Jager drie keer handelend op, bij evenzovele mogelijkheden voor de gasten.

Na bijna een halfuur kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Nick Kuiper zette op links een aanval op, gaf de bal aan Jeroen Westerbeek, die op zijn beurt Jasper Strijker bediende. Met een kort passje zette Strijker spits Kuiper vrij voor het Velsen-doel en met een gemikt schot stond Alcides opeens voor: 1-0.

Gelijkmaker

Na rust moesten de Meppelers aanvankelijk ‘in de achteruit’ en kregen ze binnen een kwartier de gelijkmaker gepresenteerd. Na een corner redde keeper Jager eerst nog, maar de tweede inzet van Velsen-spits Daan Tervoort was wél raak: 1-1. Nadat een vrije trap van Velsen eerst nog de paal had geraakt, kreeg Alcides langzamerhand weer wat grip op de strijd. Enigszins ‘lucky’ viel dus vervolgens de tweede treffer voor de Meppelers, via Ronkes.

Daarna gebeurde er in dit attractieve duel nog van alles. Velsen-spits Reurts ‘pakte’ zijn tweede gele kaart, dus rood na een onbezonnen actie. Met elf tegen tien raakte Ronkes nog de lat en hadden invaller Leon Kooiker, middenvelder Aschwin Tanamal en opnieuw Ronkes de zege nog een beter aanzien kunnen geven. In de verdediging zorgde Jager er met één hand voor dat de laatste mogelijkheid voor de Velsenaren geen doelpunt opleverde.

Nieuws

menu