Vierdedivisionist d’Olde Veste’54 buigt voor koploper Swift

Hessel Eikelboom van d'Olde Veste'54 kreeg zaterdag een rode kaart in Amsterdam. Foto: Jacob Westra

In vijf minuten tijd gaf vierdedivisionist d’Olde Veste’54 zaterdag de uitwedstrijd tegen koploper Swift volledig uit handen. Twee goals vlak na elkaar betekenden een 2-0 voorsprong voor de Amsterdammers. De tegentreffers vielen ook deze keer in het laatste kwartier voor rust. Aan het begin van de tweede helft kreeg Hessel Eikelboom rood, waardoor de Steenwijkers met tien man verder moesten. In de tussenstand kwam geen verandering meer.

„In het eerste halfuur waren we de bovenliggende partij. Wat we niet deden, was scoren”, stelde trainer Dick Krommenhoek na afloop. „De tegengoals vielen doordat we niet goed in de organisatie stonden en dingen niet altijd even slim aanpakten.” De rode kaart voor Eikelboom wekte verbazing bij de oefenmeester. „De grensrechter zag niet dat het buitenspel was. Dat kan gebeuren. Hessel tikte de bal weg en de tegenstander ging naar de grond. De arbiter zag dat als een doorgebroken speler en trok direct rood. Raar besluit.”

Scherpte

De Steenwijkers voetbalden zaterdag lekker mee met de lijstaanvoerder en kregen kansen op de openingstreffer via Hessel Eikelboom, Davy Kuurman en Patrick de Vente. Wat echter ontbrak, was scherpte. De eerste echt goede aanval van de thuisploeg betekende ook direct de 1-0, na 36 minuten. Een balletje van Rik Breemhaar dwarrelde pardoes via de paal binnen. De blauw-gelen waren nog maar amper van de schrik bekomen, toen ook de tweede treffer viel. Bij een vlotte aanval kreeg Don Gambier te veel ruimte en kon hij zomaar raak koppen: 2-0, in de 41ste minuut.

Na rust probeerde d’Olde Veste’54 zich terug te knokken in de wedstrijd, maar toen Eikelboom algauw rood zag werd dat met tien man een lastig verhaal. Er waren weliswaar kansjes voor de Steenwijkers, maar ook de thuisploeg kreeg nog een paar grote scoringsmogelijkheden. Het bleef echter bij 2-0.

Nieuws

menu