Vierdedivisionist d’Olde Veste’54 maakt een lelijke misstap in uitduel met Flevo Boys

Maikel Toeter scoorde zaterdag de 3-2 namens d'Olde Veste'54.

Maikel Toeter scoorde zaterdag de 3-2 namens d'Olde Veste'54. Foto: Jacob Westra

Als je onderin staat, zijn de potjes tegen de andere staartploegen van groot belang. Dat besef had Flevo Boys zaterdag duidelijk meer dan d’Olde Veste’54. De polderbewoners wonnen thuis met 4-2 en daarbij was Thomas Potters de gevierde man, met drie goals.

Er was zaterdag in Emmeloord niettemin sprake van een goede beginfase van de Steenwijkers. Patrick de Vente schoot twee keer vanaf de rand van ‘de zestien’, er was een kopbal van Maikel Toeter en een schot van Jeffrey Dijkstra: maar dit leverde allemaal niks op. Een bal uit het niets ging vervolgens zomaar over doelman Holleboom heen en zo scoorde de thuisploeg dus wél. Deze 1-0 kwam op naam van Thomas Potters. Amper tien minuten later stond het ook al 2-0. Julian Zwoferink kreeg geel na een overtreding en dat leverde Flevo Boys een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied op. De bal werd feilloos door (opnieuw) Potters tegen het nylon geschoten.

Hoop

Direct na rust gloorde er toch weer wat hoop bij de blauw-gelen toen invaller Juules Kwant de 2-1 maakte. De hoop op een beter resultaat was een minuut of vijf echter alweer verdwenen. Uit een voorzet van Johan Tiems scoorde Arjan Nijboer de 3-1. Tom Kisjes, die het als invaller goed deed, kopte de bal tegen de paal, maar een kwartier voor tijd kwam d’Olde Veste opnieuw terug in de wedstrijd door een goal van Maikel Toeter: 3-2. Tom Kisjes dacht een minuut later zelfs de gelijkmaker te hebben gescoord, maar deze goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Vijf minuten voor tijd viel de wedstrijd in het slot toen Potters zijn derde goal aantekende. En daarmee waren de druiven bijzonder zuur voor de Steenwijkers, in hun laatste wedstrijd voor de winterstop.