Vijf renners recent verreden Tour de France aan vertrek Spektakel. ‘Ook Kjeld Nuis en Jorrit Bergsma fietsen mee’

Het Spektakel van Steenwijk in 2018, gewonnen door Dylan Groenewegen. Foto: Archief Wilbert Bijzitter

Diverse wielerprofs zijn de afgelopen dagen nog vastgelegd voor het 53e Spektakel van Steenwijk. Dat wordt komende dinsdag 2 augustus verreden. In totaal vijf Nederlandse renners die hebben deelgenomen aan de recent verreden Tour de France staan aan het vertrek. Taco van der Hoorn en Fabio Jakobsen hadden hun krabbel al onder hun contract gezet voor deelname in de Vestingstad.

Daar kwamen nog de namen bij van Danny van Poppel, Martijn Tusveld en Nils Eekhoff. Eerder was ook al Nederlands profkampioen op de weg Pascal Eenkhoorn uit Genemuiden gestrikt voor het avontuur in Steenwijk. In diverse wielercriteriums staan ook diverse Nederlandse topschaatsers aan het vertrek. Die zijn in training voor het nieuwe schaatsseizoen. „En dat is ook bij ons het geval. Want Kjeld Nuis en Jorrit Bergsma fietsen ook mee in het peloton”, aldus organisator Meine Seinen. En uit het schaatswereldje doen ook Bart en Evert Hoolwerf en Gary Hekman mee. Laatstgenoemde vierde grote skeelersuccessen in de ‘Klim van Steenwijk’. Zo werd Gary Hekman Europees kampioen in de vestingstad. Ook deed hij al vaker mee aan het wielerspektakel.

Een aardig peloton

Er is al sprake van een aardig peloton coureurs. Zo komen ook Coen Vermeltfoort, Hartthijs de Vries, Reinier Honig, Tim Naberman, Robin Löwik, Rick Ottema, Elmar Reinders, Tijmen Eising en Peter Schulting naar Steenwijk. En daarnaast zijn nog wat andere renners vastgelegd. Bas Tietema, Danny van der Tuuk, Martin Pluto, Niels van der Gracht, Marien Bogerd, James Aden Paterson, Arne Peters, Maarten Vierhout, Sven Burger, Etienne van Empel, Gosse van der Meer, Axel van der Tuuk, Martijn Budding, Bertjan Lindeman en Stef Krul hebben ook aangegeven naar Steenwijk te komen. Bij de handbikers stond de deelname van Paralympiër Jetze Plat al vast. „De Nederlandse wereldkampoen Mitch Valize heeft zich nu ook ingeschreven voor deze discipline”, zegt Meine Seinen.

Programma

Om 15.45 uur begint de dikke bandenrace voor de jeugd. De handbikerace is om 17.00 uur. Omstreeks 18.00 uur neemt de reclamekaravaan bezit van het parcours bij De Meenthe. De rennerspresentatie is om 18.45 uur, en het startschot bij de profs valt om 19.15 uur. Huldiging rond 21.45 uur. Het muziekfeest na afloop van de koers bij De Meenthe begint om 22.00 uur met deejay Jeroen van feestcafé de Bieb. Voor de muzikale omlijsting langs en op het parcours is deze keer de band Northern Brass Attack gecontracteerd. De toegang tot het spektakel en het muziekfeest daarna is gratis.

Nieuws

menu