Vijftiende Zwarte Dennen Cross gaat komende zaterdag 'gewoon' door, maar wel zonder publiek

In 2019 stonden nog ruim 400 hardlopers aan de start van de Zwarte Dennen Cross. Loopgroep AG'85

Bos Bedden Loopgroep AG’85 houdt komende zaterdag de 15de editie van de Zwarte Dennen Cross. Deze hardloopwedstrijd door het gelijknamige recreatiegebied bij Staphorst trekt al jaren veel deelnemers uit ons gehele land.

De atleten roemen steevast de gemoedelijke sfeer en het parcours, dat een uitdaging is voor elke hardloper. Niet alleen onverharde bospaden, single tracks , zandwegen en ruiterpaden, maar ook enkele venijnige klimmetjes, heidepaadjes en - afhankelijk van het weer - mul zand of modder.

Het atletiekevenement kon vorig jaar in verband met coronamaatregelen niet doorgaan. In 2019 stonden ruim 400 hardlopers aan de start.

Jeugd

De jongste jeugd (tot en met 7 jaar) bijt zaterdag om 12.00 uur het spits af met een wedstrijd over 900 meter. Om 12.30 uur volgt de jeugd tot en met 15 jaar, voor een wedstrijd over 1.250 meter. Hierbij wordt gestreden om prijzen in drie leeftijdscategorieën: tot en met 9 jaar, van 10 tot en met 12 jaar, en van 13 tot en met 15 jaar. In elke categorie zijn bekers te winnen door de desbetreffende drie snelste jongens en meisjes. Bovendien ontvangt elke deelnemer een prachtige medaille en wacht er fruit en drinken na de finish.

Om 13.00 uur worden de deelnemers aan de 5 kilometer weggeschoten en om 14.00 uur staat de start gepland van de slotafstand: de 10 kilometer. Ook op deze afstanden strijden de deelnemers - bij zowel de heren als de dames - om prijzen in drie leeftijdscategorieën: tot en met 39 jaar, van 40 tot en met 49 jaar, en 50+. En ook bij deze oudere lopers ontvangt elke deelnemer een medaille, fruit en drinken.

Inschrijven

Inschrijven voor dit hardloopevenement kan, in verband met het coronavirus, uitsluitend online en wel tot en met vrijdag, via www.ag85.nl. Om de Zwarte Dennen Cross zo veilig mogelijk te laten verlopen, wordt de deelnemers verzocht om meteen na de finish te vertrekken. Tot spijt van de organisatie mag er geen publiek bij aanwezig zijn. De start- en finishlocatie bevindt zich nabij de parkeerplaats aan de zuidzijde van recreatiegebied De Zwarte Dennen, aan de Vijverweg.

Van alle deelnemers wordt een bedrag gedoneerd aan Staatsbosbeheer Staphorst, ten behoeve van het onderhoud aan het Belevingspad. Dit wandelpad van ongeveer anderhalve kilometer is speciaal aangelegd voor (ouders met) kinderen. Om de paar 100 meter is er iets te ‘beleven’, zoals een doolhof, een kleurenkamer, een kabelbaan, een herriehut, een zonnewijzerboom en een periscoop waarmee zowel heel laag-bij-de-gronds als hoger in de lucht kan worden gekeken. Een extra reden dus om zaterdag deel te nemen aan de Zwarte Dennen Cross!

Vechtdal Crosscompetitie

De Zwarte Dennen Cross is overigens de tweede wedstrijd van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie. Deze bestaat uit vijf wedstrijden, voor zowel de jeugd als voor volwassenen. De Lemelerbergloop in Lemele was op 30 oktober de eerste wedstrijd. Op 8 januari, 26 februari en 19 maart 2022 volgen nog wedstrijden in respectievelijk Vroomshoop, Ommen en Hardenberg. Om in het klassement te worden opgenomen, dienen de deelnemers bij minimaal 4 van de 5 wedstrijden de finishlijn te zijn gepasseerd.


Voor meer informatie en/of inschrijving: www.ag85.nl

Nieuws

Meest gelezen