Vitesse’63 houdt komende vrijdag ‘Prewest Walking Football Toernooi’

Op de velden van Vitesse'63 wordt komende vrijdag het 'Prewest Walking Football Toernooi' afgewerkt. Foto: Vitesse'63

Voetbalvereniging Vitesse’63 uit Koekange houdt komende vrijdag het ‘Prewest Walking Football Toernooi’. Dit groots opgezette evenement, met maar liefst 20 deelnemende teams, duurt van 12 uur tot half 5.

De toernooileiding, bestaande uit Jos Kok en Jeene Keizer, heeft er alles aan gedaan om een zo aantrekkelijk mogelijk deelnemersveld samen te stellen. Alle wedstrijden duren 13 minuten. Ad Voortman, Jelis van der Laan, Arnold Leenders, Rik Postma, Anne Boomsma en Hans Kuperus zijn de arbiters.

Poules

De 20 teams zijn verdeeld over de volgende 4 poules. Poule A: Vitesse’63, vv Steenwijk, Suri Old Stars, SV Sportlust Glanerbrug, Sleen. Poule B: FC Emmen, Rohda Raalte, Sport Vereent (Oldeberkoop), ’t Harde, ZAC (Zwolle). Poule C: IJVV (IJsselmuiden), HHC Hardenberg, AGOVV (Apeldoorn), FC Ommen, Zuidwolde. Poule D: Twenterand, HZVV (Hoogeveen), PEC Zwolle, FC Meppel, DVC Dedemsvaart.

Mochten in een poule teams in punten gelijk eindigen, dan beslist het doelsaldo. Is dit ook gelijk, dan beslist het aantal doelpunten vóór. Is dit ook gelijk, dan is het onderlinge resultaat in de poule bepalend. Geeft dit nog steeds niet de doorslag, dan volgen strafschoppen.

Na de poulefase worden vanaf half 4 de zogeheten plaatsingswedstrijden gespeeld, waarbij de uiteindelijke rangorde van alle teams wordt bepaald. De grote finale staat om kwart over 4 gepland.

Selregels

Bij walking football zijn speciale spelregels van kracht. Zo is het rennen met en zonder bal niet toegestaan. Ook het maken van slidings mag niet. Als de bal de zijlijn of achterlijn is gepasseerd, moet de bal met de voet weer in het spel worden gebracht. De buitenspelregel is niet van toepassing en de bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld. Lichamelijk contact is ook niet toegestaan, dus geen fysieke duels.

Nieuws

menu