Vitesse'63 wint regionale competitie walking football

Momentopname van de wedstrijd tussen Vitesse'63 en HZVV. Het bleef 0-0.

Momentopname van de wedstrijd tussen Vitesse'63 en HZVV. Het bleef 0-0. Foto: Jos Kok

Vitesse’63 uit Koekange is de winnaar geworden van de regionale competitie walking football in het seizoen 2022-2023.

Bij de laatste speelronde van deze competitie was Sport Vereent uit Oldeberkoop vrijdagmiddag de gastheer. Alle teams moesten nog twee wedstrijden afwerken, maar er waren voorafgaand aan de slotronde nog drie kanshebbers op de titel: Vitesse’63, vv Steenwijk en HZVV uit Hoogeveen. Ook de strijd om de laatste plaats was nog niet beslist tussen vv Zuidwolde en Dedemsvaart.

VV Steenwijk tweede

Vitesse’63 maakte in de eerste wedstrijd al direct duidelijk waarom het naar Oldeberkoop was afgereisd. Met 5-0 werd Dedemsvaart verslagen en daarmee stelden de mannen uit Koekange de titel al direct veilig. De tweede wedstrijd tegen HZVV eindigde onbeslist (0-0) waarmee het puntentotaal voor Vitesse’63 op 34 kwam.

HZVV speelde in de tweede wedstrijd tegen Zuidwolde en won deze met 4-3. Steenwijk werd door IJVV uit IJsselmuiden knap op 1-1 gehouden, maar won vervolgens duidelijk van FC Meppel, waardoor zowel Steenwijk als HZVV op 29 punten uitkwam. Door het veel betere doelsaldo van de Steenwijkers pakten zij de tweede plaats en werd HZVV derde in de eindrangschikking.

De tweede wedstrijd van IJVV leverde een 4-0 zege op tegen Sport Vereent en daardoor verzekerde de mannen uit IJsselmuiden zich van de vierde plaats, met 25 punten. FC Meppel won z’n tweede wedstrijd met 2-0 van Sport Vereent waardoor de groen-witten de vijfde plek voor zich opeisten met 19 punten. Sport Vereent, dat puntloos bleef op eigen veld, eindigde als zesde met 13 punten.

De strijd om de laatste plaats werd in een directe confrontatie tussen Zuidwolde en Dedemsvaart uitgevochten. Zuidwolde won deze spannende partij met 2-1, waardoor het de zevende plek veroverde met 7 punten. Dedemsvaart werd de rode lantaarndrager met 4 punten.

Succesvolle competitie

De organisatie keek na afloop terug op een succesvolle competitie, waarin plezier in de voetbalsport en sociale contacten de boventoon voerden, terwijl er tevens behoorlijk fanatiek om de puntjes werd gestreden.

Tijdens de altijd gezellige ‘derde helft’ werd de wisselbeker uitgereikt aan Jeene Keizer, aanvoerder van Vitesse’63, en werden de spelers, de ontvangende verenigingen, de scheidsrechters en het Sportakkoord de Wolden nogmaals bedankt voor hun bijdragen en inzet om van de tweede editie van deze competitie een succes te maken. De organiserende verenigingen gaan binnenkort om de tafel om de derde editie voor te bereiden.