Voetbalvereniging Ruinen tekent voor organisatie 41ste Kerstzaalvoetbaltoernooi

Het WK voetbal hebben we nog maar net achter ons gelaten of het zaalvoetbalgeweld barst ook in onze omgeving weer los. Op meerdere plaatsen staat in deze periode rond de jaarwisseling namelijk een toernooi voor de deur. Ook vv Ruinen is daar zeer actief mee, want in sporthal De Marse wordt van donderdag 27 december tot vrijdag 6 maart het 41ste Kerstzaalvoetbaltoernooi gehouden. Het bijzondere van dit evenement is dat het - in tegenstelling tot de meeste andere toernooien - niet alleen bestemd is voor senioren, maar dat ook de jeugd en dames er hun wedstrijden spelen.

De speciale toernooicommissie van vv Ruinen zorgt ervoor dat alles soepel verloopt tijdens het meerdaagse toernooi in sporthal De Marse. Van links naar rechts: Bas Bult, Henk Withaar, Geert Weide, Rini Hut, Jan Benning, Dirk Jan Bruins en Roelof Reinders.

De speciale toernooicommissie van vv Ruinen zorgt ervoor dat alles soepel verloopt tijdens het meerdaagse toernooi in sporthal De Marse. Van links naar rechts: Bas Bult, Henk Withaar, Geert Weide, Rini Hut, Jan Benning, Dirk Jan Bruins en Roelof Reinders. Foto: Gerrit Boer

Tijdens dit toernooi worden in De Marse bijna dagelijks wedstrijden afgewerkt. In totaal loopt dat mooi in de richting van 300 duels. Dat vergt een geweldige organisatie en de speciale toernooicommissie zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Een van de leden daarvan is Rini Hut, Hij weet niet meer exact hoeveel jaar hij er al bij betrokken is, maar in ieder geval langer dan een kwarteeuw: „Het is natuurlijk klein begonnen, met maar een handjevol deelnemers. Nu zijn dat er 128. Door de coronacrisis, denken we, zijn dat er toch iets minder dan voor die tijd. Toen zaten we op maar liefst 144 teams. Als oud-beheerder van de sporthal was ik er ook al zijdelings bij betrokken. En dan blijf je dat doen. Het is altijd een leuk toernooi, ook met geweldige wedstrijden en een leuke publieke belangstelling.”

Toegevoegde waarde

Nieuws

menu