Voor Lynn Bijkerk gaat zaterdag met DOS’46 de Korfbal League van start: 'In het materiaalhok heb ik een traantje gelaten'

Lynn Bijkerk moet er even over nadenken. Is dit nu haar derde of vierde jaar in de A-selectie van DOS’46? „Het zal wel door die coronajaren komen. We hebben zulke gekke competities gespeeld. Ik ben nu 21. Dat ik 18 was, lijkt al weer zo lang geleden. Er is ook veel gebeurd.”

Lynn Bijkerk in sporthal De Eendracht in Nijeveen. Ze kijkt nu al uit naar de eerste thuiswedstrijd in de Korfbal League, volgend weekend tegen het Amsterdamse Blauw-Wit.

Lynn Bijkerk in sporthal De Eendracht in Nijeveen. Ze kijkt nu al uit naar de eerste thuiswedstrijd in de Korfbal League, volgend weekend tegen het Amsterdamse Blauw-Wit. Foto: Wilbert Bijzitter

Na een rekensommetje, met hulp van haar vader Jan, zijn we eruit: Lynn Bijkerk speelt voor het vierde achtereenvolgende seizoen in de selectie van de Nijeveense korfbalclub. „In het eerste jaar begon ik in het derde, daardoor zal het in mijn herinnering wel niet helemaal duidelijk zijn.”

Zuidwolde