Voor voetballer Mark Schra uit Rouveen hoeft ‘Goes uit’ niet meer: 'Tien seizoenen bij Staphorst had ik nooit verwacht'

Hij voetbalde ooit bij SC Heerenveen, samen met Hakim Ziyech, Daley Sinkgraven en Doke Schmidt. Het huidige seizoen is z’n tiende in het eerste team van vv Staphorst. Maar daarna is het mooi geweest. Mark Schra (inmiddels 28 jaar) blijft wel voetballen, maar het besluit over zijn volgende stap schuift hij nog even voor zich uit. „Eigenlijk twijfel ik al tweeënhalf jaar.”

Mark Schra poseert goedlachs. Na het huidige voetbalseizoen neemt de rasechte Rouvener afscheid van vv Staphorst.

Mark Schra poseert goedlachs. Na het huidige voetbalseizoen neemt de rasechte Rouvener afscheid van vv Staphorst. Foto: Leo de Harder

Schra is een rasechte Rouvener en van huis uit automonteur. „De reden dat ik bij Staphorst ga stoppen, is dat het voetbal mij te veel tijd kost. Dat speelt natuurlijk al wat langer, de laatste jaren heb ik vaker gedacht van: ik stop. Je komt na zóveel jaren in een vast ritme. Drie keer in de week trainen, zaterdag een wedstrijd. Je raakt eraan gewend en denkt er eigenlijk niet bij na. Maar het plezier werd ook minder. In de derde divisie heb je uitwedstrijden tegen Goes, Ter Leede en Barendrecht. Die nemen zóveel tijd in beslag. En als je daar komt, speel je voor een handjevol toeschouwers. En de coronacrisis heeft mij toch wel het laatste zetje gegeven. Ik stop na dit seizoen sowieso bij Staphorst, maar blijf wel voetballen. Alleen weet ik nog niet waar precies. Wel in een eerste elftal, dat sowieso. En op niveau. Ik zie mezelf in ieder geval niet drie keer in de week drie kwartier heen en weer rijden naar een club ergens.”

Foutje

Nieuws

menu