Vriend Sport Stadtmüller Futsal Toernooi gaat op 28 december van start in Meppeler sporthal Koedijkslanden: 'Zaalvoetbal is attractief, er gebeurt altijd wat'

Jim Veltmaat (MSC) en Sil Kuurman (Alcides) waren bij de vorige editie van het Meppeler Futsal Toernooi nog tegenstanders van elkaar. Tegenwoordig zijn ze ploeggenoten bij vierdedivisionist Hoogeveen. Foto: Frens Jansen

Zaalvoetballiefhebbers uit Meppel en de wijde regio kunnen rond de jaarwisseling hun hart ophalen tijdens het Vriend Sport Stadtmüller Futsal Toernooi in sporthal Koedijkslanden. Aan het evenement wordt deelgenomen door 18 ploegen. Zij strijden gedurende twee avonden in vier poules om een finaleplaats. De afgelopen twee jaar moest noodgedwongen een streep door het toernooi worden gezet, wegens de coronacrisis. Het maakt het verlangen naar de 33ste editie des te groter.

Het toernooi gaat van start op woensdag 28 december. Dan komen in poule A de teams van vv Staphorst, VENO en Hoogeveen (zondag) in actie. Zij nemen het op tegen de titelhouder, een sterrenteam vol coryfeeën. Ook de junioren JO19-1 van FC Meppel en Alcides, die afgelopen weekend onder leiding van Arjan Bosschaart promotie afdwongen naar de 2de divisie, mogen proberen een plaatsje in de eindstrijd te bemachtigen. In poule B wordt diezelfde avond gestreden door de teams van VAKO, Alcides (zondag), SC Flamingo/Leeuwarden en vv Wacker.

Een dag later worden de wedstrijden in poule C en poule D afgewerkt. Met de deelname van de teams van Alcides (zaterdag), FC Meppel en SVN’69 in poule C lijkt het welhaast zeker dat de tribunes zullen volstromen. Bij DVC Dedemsvaart zit bovendien de Meppeler trainer Pim Donker op de bank, en vv Steenwijk completeert deze interessante poule.

Finaleronde

In poule D neemt de plaatselijke favoriet MSC het op tegen FC Wolvega, Pesse en SC Emmeloord. Op beide avonden gaat de bal om 18.15 uur rollen. In totaal tien ploegen plaatsen zich voor de finaleronde op vrijdag 6 januari 2023, eveneens in sporthal Koedijkslanden.

Organisator Guido Broers kijkt met veel belangstelling uit naar het toernooi: „Zaalvoetbal is attractief, er gebeurt altijd wat. Bovendien is gebleken dat we in deze hal de sfeer kunnen creëren die we gewend waren in sporthal Het Vledder. Dat stimuleert. Ik heb er zin in.”

Nieuws

menu