Wouter Marinus blaast profvoetbalcarrière nieuw leven in met avontuur in Luxemburg

Voetballer Wouter Marinus uit Zuidwolde zet z'n profcarrière voort in Luxemburg. Foto: Gerrit Boer

Hij speelde op 22 september 2019 met FC Emmen zijn laatste officiële wedstrijd in het betaald voetbal. Om precies te zijn 18 minuten tegen Feyenoord (eindstand 3-3). Daarna was hij nog op proef bij Roda JC, trainde hij mee in Denemarken en speelde hij ook nog 3 oefenduels voor TOP Oss. Al die wegen liepen dood, maar met een transfer naar FC Differdange 03 uit Luxemburg zit er weer leven in de profcarrière van Wouter Marinus uit Zuidwolde: „Het is een cliché, maar in dit geval is hard werken beloond.”

De 26-jarige aanvallende middenvelder gaat in het nieuwe voetbalseizoen aan de slag bij de nummer 6 in de afgelopen Luxemburgse competitie. „Afgelopen woensdag was de eerste training, donderdag de eerste oefenwedstrijd. Medio mei kreeg ik de vraag of ik interesse had in een club in Luxemburg. Daar moest ik wel even over nadenken. Ik vind het ook lastig om aan te geven wat het niveau is. De tijd dat het nationale elftal wedstrijden dik verloor, is echt voorbij. Het is een klein voetballand, maar de competitie is wel in opkomst. Niet iedereen is full prof , maar de clubs zijn wel van plan om steeds meer spelers vanbuiten Luxemburg aan te trekken.”

Contract

„Uiteindelijk ben ik drie dagen op stage gegaan”, zo gaat Marinus verder, die samen met zijn vriendin in België gaat wonen. „Na de eerste training boden ze mij al een contract aan. Ik heb voor twee jaar getekend en ben er heel blij mee. Afgelopen donderdag hadden we een piepjestest, ik bleef als laatste over. Lichamelijk ben ik fit, want ik heb eerst voor mezelf en later onder leiding van Gersom Klok dagelijks getraind. De spierpijn na een training, het onderdeel zijn van een team en het lekker spelen van wedstrijden: echt, je wilt niet weten hoe erg ik dat allemaal heb gemist.”

Nieuws

menu