Zaterdagvoetballers Alcides promoveren naar 4de klasse

Alcides zaterdag promoveert naar de 4de klasse, na een 8-2 overwinning op SC Angelslo uit Emmen. Het nacompetitieduel werd zaterdagmiddag afgewerkt in Geesbrug. Foto: Jan Timmer

Uitgerekend op het veld in Geesbrug waarop ze recentelijk in de reguliere competitie nog een 8-3 nederlaag hadden geleden (tegen VCG), hebben de zaterdagvoetballers van Alcides nu promotie naar de 4de klasse bewerkstelligd. De Meppelers wonnen deze zaterdagmiddag namelijk de finale van het nacompetitieduel met SC Angelslo uit Emmen met maar liefst 8-2.

In de eerste helft namen de Emmenaren nog wel een 0-1 voorsprong, maar bij rust stond het al 2-1 voor Alcides door twee treffers van Jorrik Arends. De Meppelers hadden zelfs nog meer afstand kunnen nemen, maar lieten dat vooralsnog na.

Toen Alcides na de pauze in een kort tijdsbestek tweemaal scoorde (3-1 door Jurre van der Haar en 4-1 door Jorrik Arends) was het duel ineens vroegtijdig beslist. Bij SC Angelslo was al het geloof in een goede afloop verdwenen, waarna de soepel combinerende Meppelers simpel maar doeltreffend uitliepen naar 8-1. Achtereenvolgens Thomas Bos (5-1), Jorrik Arends (6-1, z’n vierde goal) en invaller Jan-Willem Beenen (7-1 en 8-1) scoorden nog. De 8-2 van de Emmenaren was louter voor de statistieken.

Door de promotie voegt Alcides zich volgend seizoen in de 4de klasse onder meer bij stadgenoot MSC, die onlangs het kampioenschap van de 5de klasse G bemachtigde, en bij SVN’69 dat deze zaterdag is gedegradeerd na een 3-1 nederlaag tegen SV Borger.

Nieuws

Meest gelezen

menu