Zaterdagvoetballers Alcides verwarmen hun aanhang met uitzege op rivaal en stadgenoot MSC

MSC'er Naoufal Essayah wordt onder druk gezet door Stijn Theunissen van Alcides. Foto: Leo de Harder

De zaterdagvoetballers van Alcides hebben de eerste Meppeler derby van dit seizoen gewonnen. De geel-zwarten wonnen ‘in het hol van de leeuw’ met 1-2 van de buren van MSC. Alcides begon het beste aan dit duel in de vrieskou en nam ook de leiding, maar zag vervolgens hoe MSC de overhand kreeg. De gelijkmaker was dan ook verdiend en leverde een 1-1 ruststand op. Na rust had Alcides de zaken onder controle en kwam het via Ruben Zanting weer op voorsprong: 1-2. Na een korte onderbreking vanwege vuurwerk trokken de geel-zwarten de zege over de streep en konden ze hun aanhang juichend bedanken.

Alcides begon sterk aan de eerste helft en stichtte het eerste gevaar via Jurre van der Haar, die op de paal schoot. Even later was het via Sebas van der Haar wél raak en stond het verdiend 0-1. Dat was voor MSC het teken om een tandje erbij te doen, want de zwart-witten namen duidelijk het initiatief over. Dat resulteerde in de terechte gelijkmaker van Yves Spruijt, die een afvallende bal knap binnenschoot: 1-1. MSC leek daarna via Bjorn Lefferts op 2-1 te komen, maar zijn kopbal werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd.

Spaarzame kans

Na rust was de Meppeler derby in evenwicht en was het Alcides dat via een spaarzame kans uiteindelijk aan het langste eind trok. Doelman Ruben Sijbom liet een schot van Thomas Bos los, waarna Ruben Zanting de 1-2 tegen de touwen schoot. Vlak daarna werd het duel vanwege vuurwerk op het veld onderbroken door scheidsrechter Jari Procee. Hij sommeerde de ploegen naar binnen, waarna het duel na een minuut of tien werd hervat. Alcides bleef in het restant zonder al te grote problemen op de been en won dus deze - vooral na rust - échte derby.

Nieuws

menu