Zeiler Sietze Koen wint grootste blik snert

Het was prachtig zeilweer. Foto: Jan Werners

Het seizoen 2023 van Zeilvereniging ’t Wiede werd ook dit jaar weer traditioneel geopend met de snertrace op het Bovenwiede in Giethoorn op de eerste zondag van het nieuwe jaar.

Het was prachtig zeilweer. Hollandse luchten, stevige wind, zon en een lekkere temperatuur. Op het Paviljoen legde wedstrijdleider Albert Eggens kort de regels uit, waarna om half elf het startsein klonk. De Le Mans-start, het achteroverslaan van een neut, waarna de zeilers naar hun boten snellen, verliep rommelig, geheel volgens traditie. Tien punters werden losgegooid en even later, na het ontwarren van boten, schoten en punterbomen ging het via Het Kraggehuus naar het eiland en weer terug naar het Paviljoen.

Twee ronden later was de strijd gestreden. Geen natte pakken, hoewel het er soms om spande, één gebroken mast en gewapend met sterke verhalen togen de zeilers naar Het Vonder voor de prijsuitreiking onder het genot van een drankje en een kom snert. Sietze Koen ging er met het grootste blik snert vandoor. Johan Boezelman was de gelukkige tweede. Hij mocht een iets kleiner exemplaar in ontvangst nemen. Drie nieuwe deelnemers verdeelden samen twee miniblikjes als aanmoediging, ze eindigden op de laatste plaats.

„Het was weer een mooi evenement en een welkome onderbreking van het winterseizoen.” De woorden van een van de zeilers. Het werkelijke seizoen begint pas in mei, dus tot die tijd moeten de zeilers teren op de herinnering aan deze mooie dag.

Nieuws

menu