Zelfs Teletekst besteedt aandacht aan NK Kubb

Diverse deelnemers aan het NK Kubb in Nijeveen hadden zich weer feestelijk en kleurrijk uitgedost. Frens Jansen

Nijeveen - Meer dan mooi weer, gezelligheid en een sportieve strijd. Dat zijn veelal de ingrediënten van het jaarlijkse NK Kubb op de velden van SVN’69. Dit jaar was dat niet anders, maar volgens organisator Ruud Bosch waren er ook nog enkele andere memorabele momenten.

‘We hebben zelfs Teletekst gehaald. NK-winst All Blacks /Kubb Masters prijkte zaterdag op pagina 601. We stonden zelfs boven Max Verstappen!’, laat Bosch met een glimlach weten. Het organisatieteam kwam zélf ook nog in actie. Om de Kubbveldjes uit te zetten is precisiewerk verreist, want de afmetingen moeten exact gelijk zijn aan elkaar. ‘We hebben op één voetbalveld 32 veldjes uitgezet, in een recordtijd van 8 minuut en 31 seconden. Een record. Zelfs USAKubb reageerde er via Instagram nog op.’

Tweede keer

De 128 deelnemende teams, de organisatie en de toeschouwers beleefden zaterdag een heerlijke Kubbdag. Kubb heeft als doel het omverwerpen van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien. Uiteindelijk won All Blacks/Kubb Masters, een gecombineerd team uit de Hoeksche Waard en Veenendaal. Het was de tweede keer dat ze Nederlands kampioen werden. Tweede werd 2 Girls 1 Kubb uit Enkhuizen. De Vadsige Fotze (Haarlem) en KVN’13 uit Nijeveen werden gedeeld derde.

De B-finale werd gewonnen door Kubb met Peren 4 uit Veenendaal. De C-finale door RBB uit Voorburg en de D-finale door het Meppelse Kingpin. De verkleedprijs ging naar Kubblicious en de sfeerprijs naar de huisband van het NK: Angie & the Billie Jeans.

Ruud Bosch: ‘We kijken terug op een geslaagd event. De exacte datum volgend jaar is nog niet helemaal bekend, maar het is ieder jaar eind juni. Het bevalt ons nog steeds heel erg goed in Nijeveen en de deelnemers blijkbaar ook. Zo was er dit jaar zelfs een bus uit Den Haag, met maar liefst vier teams.’

Nieuws

menu