Zoë Brakke uit Staphorst kan haar school gemakkelijk combineren met wielersport: 'Mijn ultieme droom: goud op Olympische Spelen'

Wielertalent Zoë Brakke uit Staphorst, hier in actie als mountainbiker. Foto: CSE

Het allerbeste halen uit je topsport én je onderwijs: dat is waar Zoë Brakke – donderdag wordt zij 13 jaar - dagelijks voor gaat op het Centre for Sports & Education (CSE) in Zwolle.

De in Staphorst woonachtige Zoë zit momenteel in de brugklas van het CSE. Zij werd onlangs Nederlands kampioen mountainbike tijdens het NK jeugd en werd eerder ook al Nederlands kampioen veldrijden in haar leeftijdscategorie.

Brede opleiding

Ze is zeer gedreven en bovendien al behoorlijk vaardig op haar mountainbike. Momenteel is de Staphorstse de sterkste rijdster in de nationale competitie, in haar leeftijdsklasse. Bij het CSE in Zwolle volgt ze een brede opleiding als wielrenster. Ze krijgt training op de MTB, bij het veldrijden en op de racefiets.

Het CSE is uniek in Nederland, want ambitieuze sporters krijgen op deze school de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen en daarbij een opleiding op eigen niveau te volgen (vanaf groep 7 van de basisschool tot en met 6 vwo, mbo en hbo).

Zoë Brakke mist op deze school geen reguliere lessen en kan evengoed topsporter worden. Fietsen is namelijk een van de 19 verschillende sportopleidingen die binnen het CSE kunnen worden gevolgd. De Staphorstse kan zich nu volledig concentreren op het fietsen, terwijl ze tegelijkertijd toewerkt naar haar schooldiploma. Naast sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen volgt Zoë ook fysieke training volgens het Athletic Skills Model .

Droom

In de toekomst start ze ook met krachttraining, als haar leeftijd en lichaam daar klaar voor zijn. Daarnaast wordt ze ook geschoold over voeding en mentale aspecten. Alles om bij te dragen aan haar wens om topsporter te worden.

Zoës ultieme droom is namelijk meedoen aan de Olympische Spelen en daar goud te winnen. De ruimte die het CSE biedt om dagelijks te trainen tijdens haar schooldag draagt hopelijk een steentje bij aan die droom.

Het CSE zorgt ervoor dat elk talent het beste uit zichzelf haalt, op alle fronten. Dat maakt deze school bijzonder. De sfeer op het CSE voelt ook anders: de drive en de mentaliteit om het hoogst haalbare uit jezelf te halen voel je als je door de school loopt.

CSE Open

Nieuwsgierigen kunnen dit ervaren op woensdag 16 november, tijdens het CSE Open. De deuren staan vanaf 18.00 uur dan niet alleen open voor talenten en ouders, maar ook voor coaches, trainers, sportbonden en sportverenigingen. Deze avond is bedoeld om een kijkje te nemen op de school en topsport te beleven. Zoë Brakke laat graag haar skills zien en is zeker in voor een praatje. Ze vertelt graag over haar ervaringen op het CSE.

Nieuws

menu