Zorg van Oranje Suthwalda Open met 320 tennissers

Van links naar rechts: Robbert Weijenberg, Roel Nijzing en Henk Kikkert. Op de foto ontbreken Danny de Jonge en Marjan de Groot. Foto: Gerrit Boer Fotografie

Op het fraaie tennispark van TC Suthwalda wordt vanaf zondag acht dagen lang het Zorg van Oranje Suthwalda Open gehouden. Met rond de 320 deelnemers is het een van de grootste tennistoernooien in Drenthe. Naast tennis- staan ook padelwedstrijden op het programma. Zondag worden de eerste poulewedstrijden gespeeld en op de slotdag worden de finales afgewerkt.

De deelnemers aan het Suthwalda Open komen voornamelijk weer uit de noordelijke provincies, maar ook vanuit andere provincies komen deelnemers naar Zuidwolde.

Volgens commissielid Roel Nijzing is het aantal verenigingen die ze vertegenwoordigen opvallend groot: „Dat zijn er meer dan zestig en dat zijn er echt heel veel. Het betekent ook dat we vol zitten. Ik schat dat er rond de driehonderdvijftig wedstrijden gespeeld moeten worden. Dat is organisatorisch een hele klus, maar we zijn zoals altijd weer goed voorbereid. Het is logisch dat er niet alleen overdag, maar ook ’s avonds gespeeld wordt. In het verleden weleens tot na middernacht. De ervaring leert dat er zelfs dan nog mensen langs de baan zitten. Het is ieder jaar een heel gezellig toernooi. Wie zien dat ook vaak mensen die we al jarenlang mogen verwelkomen. Zelfs nu in de vakantieperiode.” De sterkte van het tennistoernooi is dit jaar in de klasse damesdubbel met het niveau 3. In het dames- en herenenkelspel is dat vanaf niveau 4. „Volgens mij is dat echt wel een leuk niveau dat mooi tennis garandeert”, zegt Nijzing.

Tentje

Veel jeugdige deelnemers slaan gedurende het toernooi hun tentje op bij de tennisvereniging. „Ik schat dat er een stuk of vijftien tenten komen te staan. Kortom, een leuk kampementje. Woensdag is er een speciale avond met een bijzondere activiteit. Een groep enthousiastelingen vanuit de vereniging verzorgt dit onderdeel. Van tevoren weet niemand wat dat is. Dat is dus voor iedereen een echte verrassing.”

Nijzing wijst er nog even op dat het padeltennis in Zuidwolde een enorm succes is. De accommodatie, die nu de beschikking over twee banen heeft, wordt daarom met twee extra padelbanen uitgebreid. „In het najaar moeten die klaar zijn. De vergunning is binnen. Het wachten is de uitslag van het akoestisch onderzoek, maar daar verwachten we geen problemen van. Vanwege de uitbreiding zijn we nog wel op zoek naar wat mensen die de verschillende commissies willen versterken. We zijn straks met elf tennisbanen en vier padelbanen zo langzamerhand een groot bedrijf geworden. Vrijwilligers worden dan ook steeds belangrijker.”

Nieuws

menu