Zuidwolde redt vege lijf en blijft tweedeklasser

De selectie van vv Zuidwolde viert feest op sportpark De Berk in De Blesse, na de 2-1 zege op Gorredijk. Foto: Daan Prest

Door een overwinning in de beslissingswedstrijd tegen Gorredijk heeft vv Zuidwolde zich zondagmiddag verzekerd van minimaal nog een jaar langer verblijf in de tweede klasse.

Op neutraal terrein in De Blesse hadden de Friezen in de eerste helft het beste van het spel. Dat bleek al direct in de beginfase, toen Zuidwolde verdedigend in de fout ging en Jesmer de Vries de bal vrij in het doel kon schuiven: 0-1. En of dat nog niet voldoende was, kon dezelfde De Vries nog geen vijf minuten later opnieuw scoren, maar deze keer bracht de paal redding.

Vrije trap

Het duurde ongeveer een kwartier voordat Zuidwolde zelf aan een aanval toekwam. Bas Hempen mocht, na een lichte overtreding op Tom Buijtendorp, een vrije trap nemen maar deze leverde niets op. Even later kopte Nico Schulting nog een hoge voorzet knap in, maar een goal leverde dit andermaal niet op. Veel meer bakte Zuidwolde er niet van. Gorredijk was veruit de betere ploeg en onderstreepte dat met nog enkele mogelijkheden, maar de rust werd met een 0-1 tussenstand bereikt.

De tweede helft gaf een compleet ander spelbeeld te zien. Gorredijk was geen schim meer van de ploeg van voor de pauze. Zuidwolde maakte de dienst uit en werd steeds gevaarlijker. Na een eerste inzet van Tom Buijtendijk, zonder succes, was het even later Vincent Hulst die uit een voorzet van Steven Berghuis de 1-1 inkopte. Ook de tweede treffer van de roodhemden werd met het hoofd gescoord. Dat gebeurde ditmaal bij een voorzet van Nico Schulting vanaf links en het was Tom Buijtendijk die de 2-1 tegen de touwen kopte.

Ruben Kroezen en Peter Nijboer werden nog ingebracht om de Zuidwoldiger voorsprong over de streep te trekken en dat lukte, zonder al te veel problemen. Daarmee verzekerden de rood-zwarten zich van een langer verblijf in de tweede klasse.

Nieuws

Meest gelezen

menu