Zusjes Brakke uit Staphorst zijn allebei mountainbikekampioen van Nederland

Het gaat uitstekend met de twee mountainbikende zusjes Brakke. Bij de Nederlandse kampioenschappen in Oldebroek, afgelopen weekend, tekende zowel Zoë als Lizzy voor de Nederlandse titel in de desbetreffende leeftijdsklasse.

Zoë Brakke, hier bij haar ouderlijk huis in Staphorst, legde afgelopen weekend in Oldebroek beslag op de nationale titel in haar leeftijdsklasse. Ook haar zusje Lizzy mag zich nu Nederlands kampioen noemen.

Zoë Brakke, hier bij haar ouderlijk huis in Staphorst, legde afgelopen weekend in Oldebroek beslag op de nationale titel in haar leeftijdsklasse. Ook haar zusje Lizzy mag zich nu Nederlands kampioen noemen. Foto: Archief Frens Jansen

Zoë Brakke, die inmiddels al wat jaartjes op de mountainbike actief is, behaalde onlangs de winst in de landelijke competitie en daar voegde ze afgelopen weekend dus de Nederlandse titel aan toe. In de categorie 5 (meisjes geboren in 2009) kreeg ze het nationaal kampioenschap echter beslist niet cadeau. In de eerste ronden leverde Zoë namelijk een mooi gevecht met Isis Versluis uit het Utrechtse Meerkerk. Na een nek-aan-nekrace nam de Staphorstse twee ronden voor het einde afstand door een B-line zó snel af te leggen dat ze de koppositie kon overnemen. De voorsprong bouwde ze vervolgens steeds verder uit en ze passeerde 15 seconden eerder de finish dan Isis. Op een achterstand van 1.47 minuut werd Robin Supèr uit Meppel derde.

Lizzy Brakke

Nieuws

menu