Zwarte Dennen Cross levert 1000 euro op voor renovatie Belevingspad

Namens Bos Bedden Loopgroep AG'85 overhandigt Albert Mussche twee cheques van 500 euro aan boswachter Nico Arkes. Het geld is bestemd voor de renovatie van het Belevingspad. Foto: AG'85

De 15de Zwarte Dennen Cross die in november 2021 door Bos Bedden Loopgroep AG’85 werd gehouden in de Staatsbossen bij Staphorst heeft niet alleen sportieve prestaties opgeleverd. Een gedeelte van de opbrengst was namelijk bestemd voor het renovatie van het Belevingspad. Ook konden voorinschrijvers een extra bedrag doneren. Inmiddels heeft Albert Mussche namens AG’85 twee cheques van 500 euro overhandigd aan boswachter Nico Arkes.

Het Belevingspad is ontworpen als niet al te lange wandeling voor (ouders met) kinderen. Voor de kinderen is er om de paar honderd meter iets te ‘beleven’, zoals een blotevoetenpad, een waterpomp, een insectenhotel en houtsculpturen van verschillende dieren.

Heel blij

Dat boswachter Arkes in één keer twee cheques heeft ontvangen, had ermee te maken dat door de coronaperikelen de cheque van 2019 nog steeds niet was overhandigd. De boswachter is heel blij met dit geldbedrag, dat in z’n geheel wordt besteed om het Belevingspad verder te renoveren. Zo staan bijvoorbeeld nog een muziekhut en een kabelbaan op het verlanglijstje.

Bos Bedden Loopgroep AG’85 houdt zaterdag 19 november de zestiende editie van de Zwarte Dennen Cross. Ook dan komt een gedeelte van de opbrengst ten goede aan de opknapbeurt van het Belevingspad. Een extra reden om mee te doen dus. De inschrijving voor de crossloop is inmiddels geopend.

Meer informatie is terug te vinden op www.ag85.nl.

Nieuws

menu