Aanleg woonwijk Poeleweg in IJhorst is gestart. 'Veel mensen krijgen hier een fijne plek om te wonen'

Het uitbreidingsplan aan de Poeleweg. N.O.G. Beilen BV

Aan de Poeleweg in IJhorst is donderdagmiddag 8 september het startsein gegeven voor de aanleg van de nieuwe woonwijk.

Dit gebeurde door wethouder Lucas Mulder en Diederik Roo namens het Samenwerkingsverband Ontwikkeling Poeleweg. De nieuwe woonwijk sluit aan op de bestaande woningbouw van de Ywehof en ligt aan de noordoostzijde van de Poeleweg.

Wethouder Lucas Mulder: ‘Dit is een belangrijk moment voor IJhorst, in een tijd dat veel mensen op zoek zijn naar een huis. Dankzij de mooie samenwerking met onze eigen Staphorster ondernemers kunnen er nieuwe woningen gebouwd worden. We hebben naar dit moment toegewerkt en uitgekeken. Veel mensen krijgen hier een fijne plek om te wonen. Daarbij zorgt de nieuwbouw voor doorstroming, zodat inwoners in hun eigen dorp het huis kunnen vinden dat bij hun levensfase en wensen past.’

Tot medio november verwacht de aannemer bezig te zijn om de grond bouwrijp te maken. Dat betekent dat (bouw)wegen, riolering en nutsvoorzieningen worden aangelegd. Daarna kan er gestart worden met de bouw van de woningen van de eerste fase. Deze bestaat uit zeven rijwoningen, zes twee-onder-één-kapwoningen en zeven vrijstaande woningen.

De verwachting is dat de verkoop van de tweede fase dit najaar start. In de tweede fase is er ruimte voor vijf vrijstaande woningen en zes twee-onder-één-kapwoningen. Geïnteresseerden voor bouwkavel kunnen een e-mail sturen naar poeleweg@staphorst.nl .

Ook komen er in de tweede fase, vijf huurwoningen. Geïnteresseerden voor deze woningen kunnen zich melden bij Poortman Makelaars.

Nieuws

menu