Kick Out Zwarte Piet-demonstranten willen volgend jaar met honderden demonstranten Staphorst overspoelen. 'Houd je agenda leeg en tot volgend jaar in Staphorst'

Kick Out Zwarte Piet wil volgend jaar met honderden activisten naar Staphorst komen. „Houd je agenda leeg en tot volgend jaar in Staphorst”, klink het zaterdagmiddag tijdens een solidariteitsbijeenkomst voor ‘Staphorst-slachtoffers’ in Den Haag.

Activisten vanuit verschillende sociale bewegingen tijdens een solidariteitsprotest op de Lange Vijverberg. Volgens de organisatoren willen de activisten solidair zijn met Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en zich uitspreken tegen racisme en extreemrechts geweld. Aanleiding zijn de rellen rondom de sinterklaasintocht in Staphorst.

Activisten vanuit verschillende sociale bewegingen tijdens een solidariteitsprotest op de Lange Vijverberg. Volgens de organisatoren willen de activisten solidair zijn met Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en zich uitspreken tegen racisme en extreemrechts geweld. Aanleiding zijn de rellen rondom de sinterklaasintocht in Staphorst. Foto: ANP/ Ramon van Flymen

Tientallen organisaties liepen mee van de Lange Vijverberg richting het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ze spraken hun steun uit voor de KOZP-demonstranten die op zaterdagmiddag 19 november Staphorst niet in kwamen. Ongeveer 250 sympathisanten liepen mee.

Nieuws

menu