Beertje Vos-Nijboer blaast 102 kaarsjes uit en is daarmee de oudste inwoner van de gemeente Staphorst

Beertje Vos-Nijboer met burgemeester Jan ten Kate. Familie Vos

Burgemeester Jan ten Kate van de gemeente Staphorst bezocht maandagochtend Beertje Vos-Nijboer in woonzorgcentrum De Berghorst om haar te feliciteren met haar 102e verjaardag.

Mevrouw Vos is de oudste inwoner van de gemeente Staphorst. Ze is nog altijd scherp van geest en heeft veel bezigheden. „Ik verveel mij nooit.” Ten Kate bracht de felicitaties over namens de Staphorster gemeenschap. Mevrouw Vos draagt dagelijks de Staphorster klederdracht.

In 2003 overleed haar man Egbert die bouwvakker en alleskunner was. Hun huis aan de Rozenlaan in Rouveen bouwde hij zelf. Mevrouw Vos woonde er tot 2007. Na een val ging ze naar De Berghorst. Het bevalt haar nog altijd uitstekend.

Vijf generaties

Beertje en Egbert trouwden in 1941. Direct na het huwelijk moest Egbert naar Duitsland om te werken. Hij was drie jaar weg. Het was een zware en emotionele tijd voor mevrouw Vos die toen ook net haar eerste kind kreeg.

Hij kwam gelukkig terug en het geluk daarmee ook. Het huwelijk werd gezegend met vijf kinderen: drie zonen en twee dochters. Verder heeft Beertje Vos-Nijboer acht kleinkinderen en 22 achterkleinkinderen. Ook heeft ze twee achterachterkleinkinderen. Er zijn dus vijf generaties.

Nieuws

menu