Het is dierendag en dus is het een beestenboel op de Harmen Doornveldschool in Staphorst

Dierendag op de Harmen Doornveldschool. Genieten. Foto: Eelco Kuiken

Elk jaar is het een ware belevenis: dierendag op de Dominee Harmen Doornveldschool in Staphorst. Leerlingen mogen hun dieren meenemen. Daar horen kalfjes en pony’s ook bij.

Het is elk jaar een mooie beestenboel op de Doornveldschool, een van de vijf Scholen met de Bijbel in Staphorst. Beesten en leerlingen krioelen door elkaar heen en ook ouders zijn erbij. Honden, kippen, een pony, een kalf, er loopt van alles rond op het plein. Omdat het om een echte plattelandsschool gaat, zijn er ook boerderijdieren. Een nestje puppy’s gooide ook hoge ogen, net als duiven die los werden gelaten en over de school koerden.

Nieuwe directeur

De nieuwe directeur van de Harmen Doornveldschool, Arie Rijneveld (27) uit Nunspeet, keek zijn ogen uit, want dit had hij nog niet eerder meegemaakt. Een kalf en een pony die over het plein hobbelen, terwijl duiven over je heen scheren, maak je niet elke dag mee. In Staphorst wel.

Rijneveld volgde Bart Hoeve op die in juli na een werkzaam leven van 44 jaar als leerkracht en directeur op de Doornveldschool met pensioen ging. Hoeve vertrok met stille trom. Allerlei toeters en bellen, dat wilde hij niet. In 1995 was Hoeve initiatiefnemer van het leesbevorderingsproject BoekenBas. Kinderen in Staphorst kampten jarenlang met een taalachterstand omdat veel ouders alleen dialect spraken. Door dit project werd die achterstand weggewerkt.

Nieuws

menu