Christelijk Mannenkoor Staphorst bereidt zich voor op eerste optreden na corona: het Oranjeconcert in Rouveen

Christelijk Mannenkoor Staphorst. Foto: JACO HOEVE FOTOGRAFIE

Het Christelijk Mannenkoor Staphorst geeft woensdag 27 april - in samenwerking met de Oranjevereniging Rouveen - zijn traditionele Oranjeconcert in De Levensbron in Rouveen. Het eerste optreden na corona.

Deze muzikale avond staat onder leiding van Johan Bredewout. Binnen het programma is volop ruimte voor samenzang. Het aandeel van het mannenkoor bestaat uit psalmen, gezangen en vaderlandse liederen. Harm Hoeve begeleidt het koor en de samenzang op het orgel. De vleugel wordt bespeeld door Jorrit Woudt. Verder is er de muzikale medewerking van de trompettisten Maurice van Dijk en Laura Krale.

Ambassadeurs

Twee jaar snoerde de coronapandemie de mannen van het Christelijk Mannenkoor Staphorst de mond. Er waren enkele korte onderbrekingen, maar het gezang kwam niet echt op gang. De anderhalve meter-regel werd als niet prettig ervaren. „Je staat dan voor je beleving solo te zingen, terwijl de mannenbroeders komen om te zingen in groepsverband”, verduidelijkt voorzitter Bart Hoeve. „Online oefenen was daarom voor ons ook geen optie.”

Nu mag het weer. De ambassadeurs van de gemeente Staphorst mogen weer van zich laten horen. „Samen de lofzang gaande houden. Met hart en mond”, aldus dirigent Johan Bredewout. Hij is ook blij dat hij zijn mannen weer mag begeleiden.

Sinds augustus 2019 staat het koor onder leiding van de Vollenhoofse musicus Johan Bredewout. Daarvoor was Peter Bos jarenlang de dirigent van het bijna 100 leden tellende koor.

Het Oranjeconcert begint om 19.30 uur. De deuren van het kerkgebouw gaan open om 19.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 7,50. Kinderen tot 12 jaar betalen € 2,50.

Nieuws

menu