ChristenUnie wil vaart achter station Staphorst

De trein raast door Staphorst. Eelco Kuiken

Met een breed gedragen motie in de Staten van Overijssel wil de provinciale ChristenUnie de ontwikkelingen rondom het station in Staphorst uit de ‘treuzelstand’ trekken en druk op de ketel houden.

ChristenUnie Overijssel roerde eerder al de trom over de mogelijke komst van een treinstation in Staphorst. Huidige gebruiker NS zag vooral beren op het spoor met een bestaande dienstregeling die geen ruimte biedt voor een nieuwe halte. Ook het Overijssels College van Gedeputeerde Staten (GS) toonde zich volgens de provinciale politiek wat passief en afhoudend. Vanuit Den Haag kwam juist steun met een overtuigend aangenomen motie in de Tweede Kamer voor een onderzoek naar een station in Staphorst. Inmiddels hebben de fracties van Mooi Overijssel, CDA, PvdA, SGP en GroenLinks zich al achter de motie geschaard.

ChristenUnie-Statenleden Wouter Teeuw en Jan Westert roepen GS op actief lobby te voeren en initiatief te nemen om een station in Staphorst binnen een realistische termijn mogelijk te maken. Belangrijke reden om daar werk van te maken is de verminderde bereikbaarheid met het huidige openbare busvervoer. Sinds de coronaperiode rijdt er nog steeds maar een keer per uur een bus tussen Zwolle en Meppel.

Nieuws

menu