De Rieverst staat voor nieuw openluchtspel: ‘Watervrees’

Deze spelers en medewerkers gaan het dit jaar maken voor De Rieverst. Alles lekker in de openlucht.

Deze spelers en medewerkers gaan het dit jaar maken voor De Rieverst. Alles lekker in de openlucht. Aangeleverde foto de Rieverst

Toneelvereniging de Rieverst speelt dit jaar weer een openluchtspel op camping de Vossenburcht in IJhorst. In het weekend van 12 en 13 mei wordt het stuk ‘Watervrees’ opgevoerd’. Dat gebeurt onder regie van Erik Bakker.

De toneelvereniging verwacht dat ‘Watervrees’ de buikspieren gaat trainen, want het is erg humoristisch. Het stuk speelt zich af op een varkensboerderij, met een boerengezin in de hoofdrol. Daarnaast spelen een wethouder, veldwachter en een eigenzinnige ‘dorpskrant’ een rol.

Anna, dochter van varkensboer Bennie, is verliefd op Jochem, die stage loopt op de boerderij van haar vader. Bennie is echter niet zo blij met deze liefde en doet er van alles aan om de relatie in de kiem te smoren.

Als Anna tijdens het Rieverster feest een cruise wint, is ze ontzettend blij. Maar Anna en Jochem zijn bang dat haar vader haar niet laat gaan. Daarom bedenken ze een list. Of deze list zo goed uitpakt is maar de vraag.

Op 12 mei wordt het openluchtspel gespeeld om 20.00 uur, op 13 mei om 14.00 uur en om 20.00 uur. Kaarten kunnen gekocht worden bij KroKo Multipunt (IJhorst) of via Facebook en Instagram: ‘toneelvereniging de Rieverst’.