Het tumult zaterdagmiddag in Staphorst ontstaat, doordat twee auto's zich niet aan het plan houden. Deze dwaalgasten laten het demonstratieplan in de soep lopen en zorgen ervoor dat de vlam in de pan slaat

Het tumult op de afrit van de A28 in Staphorst zaterdagmiddag is het gevolg van een moment van onoplettendheid van de politie en door twee auto’s die zich niet aan de afspraken hielden. Daardoor liep alles anders dan gepland.

Twee 'dwaalgasten' weken af van het plan en kwamen op de afrit van de A28 in Staphorst uit. Dat was niet de bedoeling.

Twee 'dwaalgasten' weken af van het plan en kwamen op de afrit van de A28 in Staphorst uit. Dat was niet de bedoeling. Foto: Martijn Bijzitter

Dat zeggen bronnen rondom de Sinterklaasintocht in Staphorst en ook de politie komt met deze verklaring, hoewel een officieel onderzoek nog moet volgen. Er waren zaterdag 200 politieagenten op de been in Staphorst.

De politie en ook de gemeente waren vast van plan om de Kick Out Zwarte Piet-demonstranten op de Markt te laten demonstreren, met daarbij veel politieagenten om alles in goede banen te leiden. Niet omdat ze dit zo graag wilden, maar omdat ze hier simpelweg toe verplicht waren. Demonstreren is een grondrecht en dat moet de overheid faciliteren.

Nieuws

menu