Gemeentebelangen Staphorst houdt inloopavonden. De partij die naar eigen zeggen onterecht is gepasseerd na de verkiezingen, wil weten wat de kiezer van het gemeentelijk beleid vindt

Entree IJhorst. Foto: Mediahuis Noord/Eelco Kuiken

De lokale partij Gemeentebelangen in Staphorst houdt tot het einde van het jaar zeven inloopavonden bij KroKo Multipunt in IJhorst. De partij wil weten wat de kiezer van het gemeentelijk beleid vindt en hoe het beter kan.

Gemeentebelangen baalt als een stekker dat ze geen deel uitmaakt van de coalitie. „Natuurlijk zijn wij teleurgesteld, want wat hadden we graag mee willen doen. Zowel de informateur als de formateur kozen voor de gemakkelijkste weg, de bekende gezichten en dus de oude coalitie en ze gingen dus geheel voorbij aan de uitslag van de verkiezingen met een duidelijke winnaar, namelijk wij”, laat de partij in een toelichting op de inloopavonden weten.

Gemeentebelangen behaalde bij de verkiezingen in maart ten opzichte van 2018 een dikke winst van 5,2 procent (van 9,1 naar 14,3 procent), maar het leverde geen zetelwinst op. De partij kreeg op een haar na geen drie zetels en behield twee zetels. De SGP was de grote winnaar. Deze partij behaalde 35 procent van de stemmen. Dat leverde de SGP een zetel winst op, waarna de partij op zes zetels uitkwam. Die zetel werd afgesnoept van het CDA dat van vier naar drie stoeltjes ging. Ook de ChristenUnie verloor. Toch ging SGP (weer) in zee met de ChristenUnie en het CDA.

Gepiepeld

Gemeentebelangen voelt zich gepiepeld. Dikke winst, maar geen beloning. De partij heeft het gevoel dat veel kiezers niet zijn gehoord. Daarom komt de partij met de inloopavonden. „Scoort de gemeente slecht op het punt burgerparticipatie, wij willen door het organiseren van deze inloopavonden juist laten zien hoe het wel moet.” De SGP hield op 5 september overigens ook een inloopavond in het SJOS-gebouw.

De inloopavonden van Gemeentebelangen zijn op woensdag 28 september, donderdag 6 oktober, woensdag 19 oktober, donderdag 3 november, woensdag 16 november, donderdag 1 december en woensdag 14 december bij KroKo Multipunt aan de Heerenweg, van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Nieuws

menu