Door de verbouwing van het gemeentehuis vergadert de gemeenteraad van Staphorst de komende weken in IJhorst, Punthorst en Rouveen

In Staphorst wordt het ambtsgebed voor en na de raadsvergadering uitgesproken.

In Staphorst wordt het ambtsgebed voor en na de raadsvergadering uitgesproken. Foto: wilbert bijzitter

Vanwege de verbouwing van het gemeentehuis komt de gemeenteraad de komende drie vergaderingen op andere plekken samen. Op dinsdag 30 mei vergadert de raad in OBS De Iekmulder in IJhorst, woensdag 14 juni in de Dr. Maarten Lutherschool in Punthorst en dinsdag 27 juni in d’Olde Skoele in Rouveen. Alle vergadering beginnen om 19.30 uur.

Raadsgriffier Saskia Voortman: „De gemeenteraad staat graag midden in de samenleving. Door te vergaderen in de andere kernen in de gemeente, hoopt de raad dat inwoners het als een uitnodiging ervaren om eens bij een vergadering aanwezig te zijn. Nu we tijdelijk niet in het gemeentehuis kunnen vergaderen, willen we van de nood een deugd maken. De laatste vergadering voor de zomervakantie, dinsdag 11 juli, is weer in de raadszaal in gemeentehuis in Staphorst.

Net als bij de raadsvergaderingen in het gemeentehuis is publiek welkom bij de vergaderingen in IJhorst, Punthorst en Rouveen. Ook zijn de vergaderingen via staphorst.nl/raadsvergadering online te volgen.