De vijftigste editie van de Staphorstdagen gaan dit jaar door. De gemeente en Stichting Staphorst leggen hun twist bij. Vorig jaar gooide de organisatie de handdoek in de ring

De vijftigste editie van de Staphorstdagen gaan dit jaar door. Vorig jaar blies de Stichting Staphorst alles af, wegens een meningsverschil met de gemeente. Die plooien zijn glad gestreken en dus gaat een vernieuwd bestuur aan de slag. Geldgebrek is er nog steeds.

Hoogtepunten van de Staphorstdagen zijn altijd de klederdrachtshows.

Hoogtepunten van de Staphorstdagen zijn altijd de klederdrachtshows. Eelco Kuiken

Het was wethouder Herriët Brinkman en de nieuwe Stichting Ontdek Staphorst die alles op alles hebben gezet om de stichting te bewegen om haar activiteiten weer op te pakken. „Vrijwilligers en het bestuur hadden het gevoel totaal niet gewaardeerd te worden. Dat idee is weggenomen en daarom maken we ons op voor de vijftigste editie van de Staphorstdagen”, zegt voorzitter van de Stichting Staphorst, Bé Veen. „We zijn achter de schermen gelukkig altijd in gesprek gebleven.”

Het is het veranderende gevoel dat de doorslag gaf om toch weer door te gaan. De regels die de gemeente Staphorst stelt aan de subsidieverlening zijn niet anders geworden. Dat was een van de redenen van het hoogoplopende conflict. Goede gesprekken deden wonderen. De Staphorstdagen vinden plaats op 9, 16 en 23 augustus.

Woedend