Graag een gebiedsvisie voor het grensgebied van Zwolle, Dalfsen, Staphorst en Zwartewaterland, 'een 'afvoerputje' als het om duurzame bedrijvigheid gaat'

Belangengroepen vinden dat het grensgebied van Dalfsen, Staphorst, Zwolle en Zwartewaterland het afvoerputje van de regio is als het gaat om duurzame energie en duurzame bedrijventerreinen. Er moet een gebiedsvisie komen waar ook Staphorst en Zwartewaterland aan mee moet doen.

Windmolens in De Tolhuislanden. Belangengroepen vinden dat het grensgebied van Dalfsen, Zwolle, Zwartewaterland en Staphorst een afvoerputje voor duurzame bedrijven lijkt te worden.

Windmolens in De Tolhuislanden. Belangengroepen vinden dat het grensgebied van Dalfsen, Zwolle, Zwartewaterland en Staphorst een afvoerputje voor duurzame bedrijven lijkt te worden. Foto: Eelco Kuiken

Dat vinden belangengroepen De Vrienden van Dalfsen, Streekvereniging De Marsen, Duurzaam Tolhuislanden, Nieuwleusen Synergie, Plaatselijk Belang Ankum en Belangenvereniging Nieuwleusen Buitengebied West.

Ook vinden ze dat de gemeenten Staphorst en Zwartewaterland hieraan mee moeten doen. Staphorst heeft al een zogeheten Energielandschap aangewezen in Staphorst-Zuid. Daar staan al drie molens, er komen meerdere duurzame bedrijven en na 2030 kan er nog een molen komen. Ten zuiden van het dorp Staphorst verrijzen drie turbines van 200 meter hoog.

Nieuws

menu