B en W van Staphorst geven een statement af naar aanleiding van de sinterklaasrellen: 'Grondrecht om te mogen demonstreren moet beter uitgedragen worden'

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Staphorst vinden dat het grondrecht om te mogen demonstreren nog beter uitgedragen moet worden.

Het grondrecht om te mogen demonstreren moet beter uitgedragen worden. In Staphorst werd dat grondrecht onmogelijk gemaakt.

Het grondrecht om te mogen demonstreren moet beter uitgedragen worden. In Staphorst werd dat grondrecht onmogelijk gemaakt. Foto: Martijn Bijzitter

B en W van Staphorst hebben het rapport ‘Onafhankelijk onderzoek naar het handelen van de gemeente Staphorst rond de voorgenomen KOZP-demonstratie op 19 november 2022’ ontvangen van RadarAdvies, het bureau dat in opdracht van de gemeente onderzoek deed naar de rellen. De belangrijkste les die het college uit het onderzoek trekt, is dat - ondanks het feit dat het grondrecht op demonstratie volgens haar niet ter discussie heeft gestaan - de gemeente dit grondrecht nog beter uit moet dragen.