Henk van Leusen volgt voorzitter Bart Kooiker op bij Rouveen Kaasspecialiteiten

Nieuwe voorzitter Henk van Leusen overhandigt aan scheidend voorzitter Bart Kooiker en zijn vrouw Femmy een bos bloemen als blijk van waardering

Nieuwe voorzitter Henk van Leusen overhandigt aan scheidend voorzitter Bart Kooiker en zijn vrouw Femmy een bos bloemen als blijk van waardering Aangeleverde foto

Bart Kooiker heeft donderdag tijdens de algemene vergadering van de Coöperatieve Zuivelfabriek ‘Rouveen’ u.a. afscheid genomen als voorzitter. Hij wordt opgevolgd door Henk van Leusen.

In 2007 kwam Bart Kooiker in de toenmalige raad van commissarissen, waar hij in 2008 voorzitter van werd. Toen in 2012 de raad van beheer werd opgericht, waarmee de raad van commissarissen verdween, werd hij vicevoorzitter. Vanuit deze rol werd hij in 2020 aangesteld als voorzitter.

Tijdens de najaarsvergadering werd Kooiker door Van Leusen bedankt voor zijn tijd, inzet en grote betrokkenheid in de achterliggende jaren. „Je deed het niet voor jezelf, maar voor de leden. In de vergaderingen stelde je regelmatig de vraag: “Wat vindt een gewoon boerenlid hiervan?””. Deze praktische, nuchtere houding kenmerkt Bart Kooiker. „Ik heb me jarenlang ingezet voor de coöperatie en heb graag het ledenbelang gediend. De leden-veehouders staan aan de basis van een breed scala aan unieke kaasspecialiteiten. Door de melk van onze koeien kan het team in Rouveen onverminderd doorgaan met het bedenken en produceren van steeds weer nieuwe kaassoorten. Het is prachtig om met elkaar te werken aan zo’n mooi product.”

Afstandje

Kooiker blijft als veehouder vanzelfsprekend verbonden aan de coöperatie. „Ik blijf van een afstandje de ontwikkelingen volgen. Ik heb het volste vertrouwen in mijn opvolger Henk van Leusen. Hij is jong, gemotiveerd en deskundig en representatief voor onze coöperatie.” Op voordracht van de raad van beheer werd Joanne van Veldhuizen uit Wapse door de algemene vergadering benoemd als nieuw lid van de raad van beheer.