Vrijwillig mensen bezoeken die het nodig hebben. Hennie doet het en Mandy krijgt wekelijks een maatje over de vloer. 'Ik krijg meer terug dan ik geef'

Mandy Talahatu (57) uit Staphorst kreeg twee jaar geleden een hersenbloeding. Ze komt van ver, maar het gaat de goede kant op. Wat is het fijn dat er één keer in de week een vrijwilliger komt die met Mandy wandelt, fietst, koffiedrinkt of even kletst. Carinova heeft 34 van deze vrijwillige thuiszorgers. Ze zijn van onschatbare waarde.

Mandy Talahatu kreeg twee jaar geleden een hersenbloeding. Ze is erg blij dat ze gebruik kan maken van de vrijwillige thuiszorg van Carinova.

Mandy Talahatu kreeg twee jaar geleden een hersenbloeding. Ze is erg blij dat ze gebruik kan maken van de vrijwillige thuiszorg van Carinova. Foto: Eelco kuiken

Mandy vindt het prachtig dat ze elke week bezoekt krijgt van iemand die er puur voor haar is. „Mijn man en zoon werken, mijn dochter loopt stage, soms is het wel eens eenzaam. Dat is het heerlijk om er even op uit te trekken of om samen te koken. We maken dan samen Molukse bami of nasi. Leuk om dit samen met iemand te doen én het is goed voor mij. Ik moet lichamelijk en geestelijk aan de bak. Ik ervaar dit als zeer waardevol. Ik vind het zó belangrijk, dat ik zelf óók vrijwilliger ben geworden bij mijn oude werkgever Philadelphia. Ik ga met de taxi naar Zwolle om mensen die het moeilijk hebben, te helpen. Ik hoop dit ook in Staphorst te gaan doen.”