Gemeente Staphorst probeert de sinterklaasintocht met Kick Out Zwarte Piet in goede banen te leiden

Kick Out Zwarte Piet in actie. Foto: Wilbert Bijzitter

De gemeente Staphorst probeert in contact te komen met Kick Out Zwarte Piet om te kijken wat de komst van de organisatie voor de intocht betekent. Ook gaat burgemeester Jan ten Kate in gesprek met de organisatie van de sinterklaasintocht om te bezien hoe alles in goede banen geleid kan worden.

Dat heeft de gemeente Staphorst laten weten. De intocht op zaterdag 19 november moet vooral een leuk kinderfeest worden, zonder al te veel gedoe. Het comité dat de intocht organiseert, hoopt dat alles vreedzaam door kan gaan. KOZP heeft een vergunning aangevraagd om te demonstreren.

Op sociale media laten velen in niet mis te verstane bewoordingen van zich horen. De scheldpartijen zijn niet van de lucht. Boze twitteraars en Facebook-gebruikers vinden dat KOZP ‘veel lef heeft om naar Staphorst te komen.’ ‘De strontkar staat al klaar’, laten sommigen weten. ‘Staphorsters laten zich niet zomaar hun tradities afpakken.’ Kloeke heren zeggen klaar te staan om de demonstranten wel eens even mores te leren. Voor de gemeente is er natuurlijk alles aan gelegen om een dergelijke confrontatie te voorkomen.

Staphorst Piet

Het organiserende comité laat weten niet met Zwarte Pieten te werken, maar met zogeheten Staphorst Pieten met Staphorster stipwerkmotieven op het gelaat, op een bruine ondergrond.

Nieuws

menu