Kanjers mogen weer meevaren in een luchtballon tijdens Balloonfair Staphorst

Balloonfair Staphorst vindt op 8 juli weer plaats. Foto: Martijn Bijzitter

Net als voorgaande jaren bestaat er tijdens de Balloonfair Staphorst die op vrijdagavond 8 juli plaatsvindt, weer de mogelijkheid om kinderen die het verdienen een onvergetelijke ervaring te geven, omdat ze gehandicapt of ziek zijn.

Zij mogen meevaren in een van de luchtballonnen. Naast Stichting Onze Ballon zetten lokale bedrijven zich nu ook extra in om meer kinderen, ook wel kanjers genoemd, de dag van hun leven te geven.

Bij de organisatie van de Balloonfair Staphorst bestaat dit jaar de wens om nog meer zieke jongeren mee te laten varen tijdens het evenement. In voorgaande jaren zorgde Stichting Ballon altijd voor een luchtballon, waar deze kinderen in mee mochten varen. Voor dit jaar zijn er liefst vier ballonnen beschikbaar voor deze kinderen.

Kinderen mogen zelfs meevaren in de zogenaamde special shapes. Luchtballonnen die opvallen vanwege hun vorm of grootte. Zo varen zij dit jaar mee in ballon Babette of in het Kuiken. Door een extra inspanning van lokale sponsoren wordt er dit jaar nog grootser uitgepakt.

Doordat ook het merk Hendrik Jan en de stichting Onze Ballon hun luchtballon beschikbaar stellen, kunnen er acht of negen kinderen mee tijdens de Balloonfair. En dit zelfs met begeleiding. De organisatie kijkt er naar uit om op 8 juli deze kinderen blij te maken met een prachtige ballonvaart over de regio.

Aanmelden kan tot 1 juli. De kanjers die mogen meevaren, krijgen uiterlijk 6 juli bericht. Kanjers die in de vorige edities hebben meegevaren tijdens deze actie, kunnen niet mee.

Aanmelden kan via Balloonfairstaphorst.nl

Nieuws

menu