Kerkzicht in Staphorst weer vaker open om bezoekers voorlichting te geven over de reformatorische gezindte

Informatiecentrum Kerkzicht in Staphorst Foto: Eelco Kuiken

Kerkzicht, het informatiecentrum van de Hersteld hervormde kerk in Staphorst, dat vorig jaar de deuren opende, is niet meer weg te denken uit de gemeenschap. Vanaf nu is Kerkzicht weer open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 uur ‘s morgens tot 16.00 uur s middags.

De Hersteld hervormde gemeente opende begin juli vorig jaar kerkelijk informatiecentrum Kerkzicht, wat recht tegenover de Grote Kerk is gelegen. De missie is voorlichting geven, mensen uit te leggen wat het reformatorische geloof inhoudt en waarom de bijna 4500 leden in Staphorst er zoveel kracht en steun uit putten.

Het initiatief van de kerkenraad om het gebouw te openen kreeg veel publiciteit, die voor aardig wat bezoekers en veel positieve reacties zorgde. Binnen lopen vrijwilligers rond die bezoekers uitleg kunnen geven over het christelijk geloof en dan met name de reformatorische gezindte. Mensen van buiten Staphorst hebben altijd veel vragen en vooroordelen en nu kunnen ze uit eerste hand antwoorden krijgen.

Vanaf nu zijn er ook tweedehands boeken te koop die voor een zacht prijsje van eigenaar kunnen verwisselen. Ook is het mogelijk om op afspraak een bezoek te brengen aan Kerkzicht.

IJhorst

De protestantse kerk in IJhorst is in juli en augustus open op zondagmiddagen van 13.00 – 16.00 uur voor een moment van rust of ontmoeting. De kerkelijke gemeente van IJhorst-de Wijk wil het godshuis voor veel meer gebruiken dan het geloof alleen. Even binnenlopen en een kaars branden of even genieten van de stilte aan de boorden van de Reest, past hierbij.

Nieuws

menu