Knagers bekoren in Staphorst

Burgemeester Jan ten Kate tussen de prijswinnaars.

Burgemeester Jan ten Kate tussen de prijswinnaars. Foto: Frens Jansen

De Staphorster Kleindierteeltvereniging (SKV) beleefde afgelopen weekend voor de 31e keer de jaarlijkse tentoonstelling. Door de vogelgriep waren er alleen konijnen en cavia’s te zien in de sporthal.

Voor het eerst deden ook fokkers buiten Staphorst mee. Nog nooit bevolkten daardoor zoveel; konijnen en cavia’s de sporthal. Maar liefst 260 dieren waren er te zien. Burgemeester Jan ten Kate van Staphorst opende de tentoonstelling. Hij sprak zijn trots uit over de passie en beleving bij de dierenliefhebbers. Hij roemde de Staphorster bevolking, want bij al dit soort evenementen steken veel vrijwilligers met veel enthousiasme de handen uit de mouwen. De vereniging heeft 53 leden.

In Nederland zijn er nog 47 konijnenrassen. 24 waren er in Staphorst te zien. In een gezellige setting werden de prijswinnaars door burgemeester Ten Kate in het zonnetje gezet. De hoofdereprijzen gingen naar de Combinatie Apperlo uit Tollebeek met een Rex Konijn en Julia Nijboer uit Punthorst met een Cavia Borstelhaar. Ereprijzen waren er voor de jeugdleden Wout van Dijk en Julia Nijboer. Van de SKV-leden had Gerard Schenkel met een Tan het mooiste konijn en Albert Beugeling de fraaiste cavia.